25 Temmuz 2013 Perşembe

Yük Asansör Bakımı

Yük Asansör Bakımı
Bilindiği üzere yük asansörleri fabrika, yüksek katlı binalarda ve sitelerde kullanılmaktadır. İnsan asansörlerinden farklı olarak bu asansörlerde düzenli olarak yüksek tonaja sahip eşya, mal gibi merdivenlerden, insan asansörlerinden çıkarılamayacak nesneler yerden yukarı taşınmaktadır.

Yük asansörleri sadece ağır olan yükleri kaldırmakla kalmayıp, hem ağır hem de büyük cisimleri istenilen kata çıkarabildiği için de tercih edilmektedir.

Yük asansörlerinin kabin ebatları içerisine palet ve forklift girecek kadar büyük olabilmektedir. Bu sebeple kaldırma kapasiteleri 500KG'dan başlayıp 4-5 Ton'a kadar çıkabilmektedir. İnsan asansörlerine göre yük asansörleri daha çok yıpranmaktadır, yük asansör bakımlarında buna bağlı olarak yıpranmanın en aza indirilebilmesi için çalışan parçaların ayarların hassas bir şekilde yapılması, doğru yapılması gerekmektedir.

Mevcut yük asansörünüzde bir problem, sorun varsa, yük asansörü bakımı için veya asansörünüzle ilgili herhangi bir sıkıntıyı gidermek uzman ekiplerinden destek alabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder